Algemene voorwaarden

                                         

Algemene Voorwaarden voor Reservering, Garantie en Betaling van Verblijf

 

• Deze algemene voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing op reserveringen en verblijven in ons hotel, evenals de betalingsvoorwaarden voor onze diensten.

 

Algemene Voorwaarden voor Reservering en Verblijf

 

1. Verblijfsvoorwaarden, veiligheidsvoorschriften en aangeboden diensten worden beschreven in onze brochures bij de receptie. Alle informatie en prijzen vermeld op onze website "www.hotel-chambord.be" zijn gebaseerd op onze huidige tarieven, en de geldigheidsdatum wordt vermeld op het tarief.

2. Hotelkamers moeten worden gebruikt volgens het gereserveerde aantal nachten. De bezetting van de accommodatie begint om 14.00 uur op de eerste dag van de gereserveerde periode en eindigt om 12.00 uur op de vertrekdatum.

3. Reserveringen gemaakt door de klant moeten worden bevestigd per brief of e-mail. Individuele reserveringen die door het hotel zijn bevestigd en die geen garantie en specifieke aankomsttijd bevatten, worden vastgehouden tot 18.00 uur op de dag van aankomst.

4. Opties die door het hotel worden verleend en die niet schriftelijk door de klant zijn bevestigd en gegarandeerd binnen 8 dagen vervallen automatisch op de 8e dag om 12.00 uur.

5. De lijst van deelnemers moet minstens vijftien dagen voor de aankomstdatum bij het hotel aankomen.

6. Tenzij anders overeengekomen, behoudt het hotel zich het recht voor om de klant of deelnemers aan de vergadering onder te brengen in kamers of vergaderruimtes naar keuze.

7. In geval van annulering van een individuele reservering minder dan 24 uur voor de geplande aankomsttijd, wordt de kosten van de overnachting in rekening gebracht als een vast en niet-verlaagbaar vergoeding.

   - Annulering van een groepsreservering of seminarie resulteert in de volgende kosten:

     - 45 tot 31 dagen voor aankomst: 40%

     - 30 tot 15 dagen voor aankomst: 50%

     - 14 tot 8 dagen voor aankomst: 60%

     - 7 tot 2 dagen voor aankomst: 75%

     - Minder dan 2 dagen voor aankomst: 100%

8. Vroegtijdig vertrek van de klant voor het geplande einde van het verblijf ontslaat de klant niet van betaling voor de gereserveerde dagen en vereiste diensten. In geval van intentie van de klant om te vertrekken zonder de volledige of gedeeltelijke rekening te betalen, heeft het hotel het recht om de bevoegde autoriteiten te betrekken.

9. Over het algemeen zijn verblijven die de gereserveerde capaciteit van de kamer overschrijden niet toegestaan. Zo is bijvoorbeeld een verblijf van twee personen in een tweepersoonskamer die is gereserveerd voor éénpersoonsgebruik niet toegestaan. Ook verblijven met meer dan twee personen in een tweepersoonskamer of suite, of meer dan drie personen in een kamer die voor drie is gereserveerd, zijn niet toegestaan. Het hotel kan het tarief voor het werkelijke aantal personen dat de kamer gebruikt in rekening brengen en tegelijkertijd het verblijf van de klant onmiddellijk beëindigen.

10. Gasten die verblijven met baby's van 0 tot 2 jaar kunnen op basis van beschikbaarheid kosteloos een kinderbedje aanvragen. Het maximale aantal kinderbedjes in kamers is één. Kinderbedjes zijn beschikbaar op aanvraag en bevestigd door het hotel.

 

Garantie voor Vooruitbetaling

 

• Het hotel kan een garantie voor vooruitbetaling met een creditcard vereisen voor de gevraagde diensten, conform de geldende wetgeving, voor het totale reserveringsbedrag inclusief belastingen en eventuele lokale belastingen en extra's. Deze garantie kan ook schade of verlies door nalatigheid of misbruik binnen de accommodatie dekken. In dit verband kan het hotel de creditcardgegevens van de klant opvragen om openstaande bedragen te dekken in geval van niet-betaling. Zelfs in het geval van accommodatie met een voucher of vooraf betaalmiddel, garandeert deze aanvraag betaling voor extra gebruikte diensten en mogelijke schade veroorzaakt door de klant.

 

Facturering en Betaling

 

1. Facturering van kamerprijzen wordt per dag uitgevoerd op basis van het aantal overnachtingen.

2. Minimale facturering per kamer is gebaseerd op het bedrag van één overnachting of dag, waarbij wordt aangenomen dat dit eindigt om 12.00 uur op de dag na aankomst.

3. Geaccepteerde betalingsmethoden in het hotel zijn contant geld, debetkaarten (Maestro) en creditcards (MasterCard, Visa, Amex, American Express, CB). Persoonlijke cheques en vouchers worden niet geaccepteerd.

4. Bij betaling in contanten moeten de betalingen in euro's zijn en mogen ze niet meer dan 1.000€ bedragen. Biljetten moeten overeenkomen met het verschuldigde bedrag.

5. Het hotel behoudt zich het recht voor om grote biljetten te weigeren als het verschuldigde bedrag aanzienlijk lager is.

6. Gebruikers moeten betalen voor de geleverde diensten bij ontvangst van de factuur of zoals overeengekomen.

7. Verbruikte of meegenomen items binnen de kamer (bijv. handdoeken) worden in rekening gebracht op basis van de vermelde prijzen bij de receptie van het hotel. Als items niet aanwezig zijn bij het uitchecken, worden ze beschouwd als verbruikt of meegenomen.

8. Betaling: Voor bepaalde producten/diensten kan het Chambord-hotel een initiële betaling en/of een betaling tijdens uw reiservaring vereisen. Initiële betalingen zijn mogelijk niet restitueerbaar; controleer de voorwaarden voor het boeken.

9. Als u fraude of ongeoorloofd gebruik van uw betaalmiddel vermoedt, neem dan contact op met uw betalingsaanbieder. In geval van een verblijf van meer dan acht dagen kan het hotel wekelijkse betalingen vereisen.

10. Het niet betalen van het vereiste bedrag binnen 24 uur wordt beschouwd als een ernstige overtreding die het hotel in staat stelt het contract onmiddellijk te beëindigen.

11. Facturen per post moeten binnen 15 dagen worden betaald. Facturen voor groepsverblijven moeten voor het vertrek van de groep worden betaald.

12. Als u een voucher gebruikt, wordt het resterende bedrag betaald na ontvangst van de factuur.

13. Te late betalingen resulteren in een automatische forfaitaire boete van 15%, met een minimum van 50€, en 10% jaarlijkse rente vanaf de factureringsdatum.

14. Belgisch recht is van toepassing op betalingsacties en geschillen. Alleen de rechtbanken van Brussel hebben jurisdictie.